Ako je, kako legenda kaže, zbog neponovljive lepote Bog Tar izabrao planinu Taru da na njoj provede svoj božanski život, Vi izaberite Zaovine za svoj bezbrižan život.

            Originalno seosko domaćinstvo, „Lukino selo“, pruža Vam iskreno gostoprimstvo i mogućnost da tokom Vašeg odmora uživate u prirodnim lepotama i jedinstvenim retkostima.

  POVOLJNO

„Lukino selo“ se nalazi na južnoj strani Zaovina, na 900 m.n.v, nedaleko od granice sa Republikom Srpskom, a niz kanjon Belog Rzava i planinskim vencem Zborište graniči se sa Mokrom Gorom. Okruženo je stenovitim tesnacima kanjona Belog Rzava, visovima Pasak i Tetrebica, senovitim livadama sa stenom „Grad“, retkim izvorima pijaće vode „Točić“i „Graovačko vrelo“, jezerima „Lipovica“, „Spajići“ i reverzibilnim jezerom na brani „Lazići“.

 

 

Udaljeno je 260 km od Novog Sada, 208 km od Beograda (preko Valjeva), 75 km od Užica, 40 km od Bajine Bašte, 12 km od Mitrovca i 5 km od brane „Lazići“, 3,2 km od jezera „Spajići“, a 1,9 km od jezera „Lipovica“. Do sela se stiže asfaltnim putem i makadamom (u dužini od 1750 m). Najbliža ambulanta (12 km) je na Mitrovcu, gde se nalazi i najbolji punkt za snadbevanje (snadbevanje je moguće i posebno dogovoriti).

 

 

 

 

Kontakt:

Mobtel: 066/5555-964

e.mail: lukinoselo@gmail.com

Posetite našu facebook stranicu

 

 

 

Lukino Selo - Zaovine - planina Tara

 

„Lukino selo“ raspolaže sa 11 ležaja, dnevnim boravkom sa kuhinjom, trpezarijom i kupatilom. U dvorišnom prostoru gostima je na raspoalganju letnja kuhinja sa roštiljem i dve terase.

 

     
Letnja kuhinja sa roštiljem i dve terase
 

 

Obeleženim pešačkim stazama gosti mogu stići do kanjona Belog Rzava i drugih izletišta, a po posebnom zahtevu obezbeđuje se i vodič.

Postoji mogućnost organizacije ručkova, kao i drugih komplementarnih usluga za grupe do 20 osoba.

Posebne pogodnosti:

-Ribolov - Planinarenje -Planinski biciklizam -Rafting na Drini