˙ţ Brvnara TIŠINA TARE - Osluša - planina Tara

 

 

Brvnara TIŠINA TARE se nalazi u Nacionalnom parku Tara, u mestu Osluša. Nedaleko od brvnare je vidikovac Osluša kao i pešačke staze.

 

 

Osluša se nalazi u blizini Mitrovca, iznad strmih padina prema Drini ,neposredno uz tarsku magistralu.

U morfološkom pogledu područje Osluše se generalno može okarasterisati kao zatalasana visoravan, prosečne nadmorske visine oko 1000 m. Idealno je mesto za planinski biciklizam i duge šetnje šumskim putevima.

Od naše vile se mogu realizovati i izleti do Mitrovca, jezera u Zaovinama, do Mokre Gore, obići grad Mećavnik, Kaluđerske Bare, Perućac i grad Bajinu Baštu.

 

 

Brvnara TIŠINA TARE - Osluša - planina Tara

 

Raspolaže sa dnevnim boravkom sa kuhinjom opremljenom sa svim dodacima, kupatilom sa tuš kabinom, veš mašinom, pegla, fen… Na spratu se nalaze 2 spavaće sobe. Jedna sa bračnim krevetom 160200) a druga spavaća soba sa trosedom na razvlačenje.
Ispred brvnare nalazi se letnjikovac sa svim pratećim elementima (roštilj, kotlić). Televizija je Total TV. Grejanje je radijatorima na struju. Ispred brvnare ima mesta za parking.
 

 

U blizini brvnare je vidikovac Osluša sa lepim pogledom na reku Drinu,Bajinu Baštu...

 

Osluaša na Tari je idealno mesto za duge šetnje u prirodi i rehabilitaciju plućnih i anemičnih bolesti.

 

Šume su pravo obeležje Osluše, od kojih su neke teško prohodne. Šume zauzimaju procentualno najveći deo površine. Vrste koje preovlađuju su smrča, beli bor, mada ima i crnog, zatim kleka,  jela... Proplanci i poljane smešteni su između šumskih celina i na njima preovlađuju planinske trave od kojih su mnoge lekovite.

 

Telefon za informacije i rezervacije: