˙ţ Brvnara VIDIKOVAC - Osluša - planina Tara

 

 

Brvnara Vidikovac se nalazi na Osluši, centralnom delu planine Tare, na 1030m nadmorske visine. Udaljena je 4 km od Mitrovca i 18 km od Kaluđerskih Bara. Pogledajte lokaciju na Google mapi.
Udaljenost vikendice je 4 km od prve prodavnice, od Zaovinskog jezera 8 km, Perućačkog jezera 14 km, a od samog vidikovca Osluša 200m.
Minimalan broj boravaka je 2 noći.

 

Osluša se nalazi u blizini Mitrovca, iznad strmih padina prema Drini ,neposredno uz tarsku magistralu.

U morfološkom pogledu područje Osluše se generalno može okarasterisati kao zatalasana visoravan, prosečne nadmorske visine oko 1000 m. Idealno je mesto za planinski biciklizam i duge šetnje šumskim putevima.

 

 

Od naše vile se mogu realizovati i izleti do Mitrovca, jezera u Zaovinama, do Mokre Gore, obići grad Mećavnik, Kaluđerske Bare, Perućac i grad Bajinu Baštu.

 

 

 

 

Brvnara VIDIKOVAC - Osluša - planina Tara

 

Brvnara raspolaže velikim dnevnim boravkom sa kuhinjom i trpezarijom. Iz dnevnog boravka se izlazi na veliku natkrivenu terasu sa zidanim roštiljem. U prizemlju se nalazi i kupatilo sa tuš kabinom.
Na spratu se nalaze tri spavaće sobe. Jedna soba ima francuski ležaj i singl krevet, druga soba ima dva kreveta samca, a treća soba jedan krevet samac iz koje se izlazi na manju terasu sa koje se pruža prelep pogled ka Bajinoj Bašti.
Brvnara poseduje još i frižider, šporet, fen kao i peškire. Besplatan je bežični internet. Televizor je sa digitalnim zemaljskim kanalima.
Dvorište je prostrano sa dosta parking mesta.

 

 

Na samo 200 metara od brvnare je vidikovac sa pogledom na reku Drinu i Bajinu Baštu.

 

Osluaša na Tari je idealno mesto za duge šetnje u prirodi i rehabilitaciju plućnih i anemičnih bolesti.

 

Šume su pravo obeležje Osluše, od kojih su neke teško prohodne. Šume zauzimaju procentualno najveći deo površine. Vrste koje preovlađuju su smrča, beli bor, mada ima i crnog, zatim kleka,  jela... Proplanci i poljane smešteni su između šumskih celina i na njima preovlađuju planinske trave od kojih su mnoge lekovite.

 

 

Telefon za informacije i rezervacije: